Haberler
- İstanbul'un eski vaizlerinden İbrahim Subaşı'nın cenazesi, Fatih...
- Niksar Kent Konseyi 2012 yılının ilk toplantısını yaptı....
- Niksar'da sertifikalı organik meyve ve sebze yetiştiriciliği...
- Yüzlerce talebe ve hoca yetiştiren Niksarlı din alimlerinden İ...
- Ak Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız; “Köylerimize hizmetin en g...
- Niksar İlçemizdeki Hayvan Sahiplerinin Dikkatine... 02.12.2011 tarih...
- Günebakan Belediyesi maddi anlamda zor günler geçiriyor. Bel...
- Vakıflar Genel Müdürlüğünce Niksar'da yapımı tamamlanan İş ...
- 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına g...
- Tokat'ın Niksar ilçesinde çevre yolu kenarında yanarak tanÄ...
|
HoÅŸ geldiniz,
Ziyaretçi
|
Niksar
|
BAÅžLIK: Niksar Manileri
Niksar Manileri 2 yıl, 9 ay önce #169
|
NİKSAR MANİLERİ
Altın yüzük kaşıyım Hep kızların başıyım Benim burada paham yok Hindistan kumaşıyım Kaşların ilişiktir Gül anlına düşüktür Bakışımdan bilsene Gönlüm sana düşüktür Kara tavuk kaçıyı Kanadını açıyı Bıldırki sevdiğim Bu yıl benden kaçıyı Havada uçan kuşlar Kanadını açan kuşlar Yavrumu selam edin Üstündn geçen kuşlar Ak koyun kuzusuna Can kaynar bacısına Ne değimde ağlayım Alnımın yazısına Dağdan indirdim kurdu Atım terledi durdu Beni yardan ayıranın Kalmasın yeri yurdu Kara çıkalım oğlan Yola çıkalım oğlan Bu yol bize gelmesse Yolu yıkalım oğlan Gökte yıldız kah gider Kahada nikah gider Ben bu gün yari gördüm Sandım padişah gider Mavidir mavuşdura Yel vura savuştura Yusuf-u zeliha gibi Hak bizi kavuştura Sarı çitim sararım Yitirmişim ararım Sanmaki ben unuturum Hergelene sorarım Dülbendimi düreyim Aç koynuna gireyim Üşüdükçe sar beni Yar olduğunu bileyim Dülbendimin düğümü Kim gördü güldüğümü Cihan ataşa yansın İsterim sevdiğimi Başındaki poşular Ildır ıldır ışılar Yedi yıldır yar sevdim Yeni duydu komşular Kamayı çek kınından Gel yakından yakından Seni seven oğlanın Ben gelirim hakkından Aya çıkan bendedir Bir ucuda sendedir Cenneten huri gelse Yine gönlüm sendedir Terekteki siniler Eldeğmeden iniler Gurbetteki gül yarim Kulakları çiniler Isrgana girsene Davarını sürsene Allah sana mal vermiş Kıymetini bilsene Gidiyom gelemiyom Yari terkedemiyom Yar benden geçti emme Ben yardan geçemiyom Kaleden gelir atlı Kalenin suyu tatlı Şu Niksar’ın kızları Şekerden baldan tatlı Tabancam dolu mermi Adam böyle eder mi İnsan sevdiği yari Bırakır da gider mi Fırın üstünde kürek Niye ah ettin yürek Her derde dayandın Buna da dayan yürek Mendilimin dört ucu Turuncudur turuncu Yardan mektup gelmiş Almak boynumun borcu Şu Niksar’ın dağında Bir kız gördüm bağında Aman kurtarın beni Dayağıda yananında Tarlalarda bıtırak Gelin kızlar oturak Oturmaktan ne çıkar Evlenekte kurtulak Halının ilmekleri Kırılır düğüm olur Benim sevdiğim oğlan Okur öğretmen olur Gökte yıldız şıkırdım Bülbül gibi okurdum Dedilir yarin evlenmiş Duvar gibi yıkıldım Bahçelerde kereviz Biz kereviz yemeyiz Bize Niksar’lı derler Biz güzeli severiz Kaleden indim ancak Elinde yeşil sancak Ne kız oldum ne gelin Ateşe yandım ancak Dağlarda kar kalmadı Gönlümde yer kalmadı Bahar yaza çıkacaktım Üstümde hal kalmadı Bahçelerde kestane Kestane tane tane Benim sevgili yarim Niksar’da bir tane Tabancamın sapını Gül ile donatacağım Seveceğim başka yar Seni çatlacağım Kara tavuk kaçıyı Kanadını açayı Bıldır ki sevdiğim Bu yıl benden kaçıyı |
|
|
|
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye
In order to view this page you need Flash Player 9+ support!