22 Mayıs 2012, Salı
   
Yazı Boyutu

Geleneksel Keltepe İzci Yürüyüşü

niksarbelediyesi

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri Niksar da büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

4 Haziran cumartesi günü Niksar da başlayan kutlamalar 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerle sürdü. Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Niksar ilçe izci kurulu işbirliği hazırlanan program 4 haziran cumartesi günü Niksar çevre yürüyüşü ile başladı.

Etkinliklere çevre il ve ilçelerden katılımında sağlanmasıyla Niksar’da ki coşku şehrin sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu.

Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü öğrencileri ve Müzik Ekibi, Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Samsun Motosiklet Kulübü, Tokat Motosiklet Kulübü, Niksar Danişmend Gazi Lisesi İzcileri, NİKBED (Niksar Bedensel Engelliler Derneği) Niksar Halkı ve Doğa severler katıldı. Katılımcılar ile Niksar şehir gezisi yapılırken tarihi eserlerimizde İzciler tarafından katılımcılara tanıtıldı. Türkiye’nin ikinci büyük kalesi olan Niksar Kalesinde gözleme yiyip Niksar manzarası izleyen çevre dostları akşam Niksar Belediyesince hazırlanan konserde buluşup ADREF Müzik grubunun ve Ogün’ün şarkılarıyla coşup ANATOLİA Dans Kulübünün gösterileri ile gönüllerince eğlendiler.

Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Geleneksel Keltepe’ye İzci Yürüyüşü 5 Haziran Pazar sabahı tüm katılımcılar ile Niksar Öğretmen Evi önünde araçların hareket etmesiyle başladı. Büyük bir araç konvoyu ile hareket eden kafileler Niksar Gülbayır köyü Kaynar mevkiinde araçlardan inerek 5 km lik parkurdan sonra şenlik alanına ulaştılar. Açılış konuşmalarında Niksar Kaymakamımız Uğur TURAN tüm dünyanın çevre günün kutladı, gelecek için çevreyi korumanın öneminden bahsettikten sonra katılımcılara iyi eğlenceler diledi. Belediye Başkanımız Duran YADİGAR ise yaptığı konuşmada insanlık geleceğinin bilinçli bir çevre anlayışı ile güvence altında olacağını çevreye karşı yaklaşımın ailede başlayan süreçle olgunlaştığını belirtti. Tarihi Başkent, Turizmin Parlayan Yıldızı Niksar’ın böyle bir etkinlikle kendine yakışır davranış sergilediğini söyleyerek tüm katılımcıların gerekli özeni göstermesinden duyduğu mutlulukla iyi eğlenceler diledi.

Protokol konuşmalarında sonra Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Adref Müzik topluluğunun eğlence dolu müzikleri, yarışmalar, halk oyunları gösterileri, güreşler ve Ogün konseri tüm katılımcılara unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.

Niksar Belediyesi tarafından tüm katılımcılara Gözleme, pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Facebook'ta Paylaş

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile


In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Giriş Yap

İstatistikler

Bugün: 404
Dün: 563
Bu Ay: 13641
Toplam: 241588

Şu anda 28 konuk çevrimiçi

Albümden Resimler


Erkan Dinçel ( Mürüvvetin oğlu)
Erkan Dinçel ( Mürüvve...

Hava Durumu

63°
17°
°F | °C
Clear
Humidity: 87%
Tue
Chance of Rain
52 | 77
11 | 25
Wed
Thunderstorm
46 | 73
7 | 22
Thu
Chance of Rain
50 | 70
10 | 21