23 Mayıs 2012, Çarşamba
   
Yazı Boyutu

Ladik'te Niksarlı Polis Şehit Oldu

ladik_sehit_polis

Samsun'un Ladik ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda Niksarlı Polis Memuru Hüseyin Koç şehit oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan şehit polis Hüseyin Koç'un Tokat'ın Niksar ilçesi Kümbetli köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve 8 yıldır Ladik'de görev yaptığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde devriye görevi yapan Hüseyin Koç`un kullandığı 55 A 8651 plakalı resmi polis aracı, otomatik silahlarla tarandı. Silahlı saldırıda polis memuru Hüseyin Koç araç içinde şehit olurken, yanında bulunan Malik Soykan ise ağır yaralandı.

Yaralı polis memuru, Ladik Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Durumu ağır olan polis memuru, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne getirildi. Ambulansla fakülteye getirilen polis memuru acil ameliyata alındı. Çok sayıda polis memuru ise Tıp Fakültesi`ne akın etti.

OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Selçuk, polis memurunun durumunun ağır olduğunu, ilk belirlemelerde bağırsaklarının parçaladığını, karaciğerinin zarar gördüğünü, polis memuru için hastanenin seferber olduğunu kaydetti.

Bu arada, şehit olan polis memuru Hüseyin Koç`un cenazesi Ladik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit olan polis memuru Hüseyin Koç`un (52) Tokat`ın Niksar ilçesinden, yaralı Malik Soykan`ın ise Amasya`nın Toşava ilçesinden olduğu öğrenildi. Hüseyin Koç`un 3 ay sonra emekli olacağı da belirtildi.

Olay yerinde çok sayıda Kaleşnikof boş kovanı bulundu. Görgü tanığı Murat Demiroğlu, "Otomatik silahla yüze yakın ateş edildi. Olay yerine koştum. Polis memurunun direksiyon üzerine düştüğünü gördüm. Şoke oldum" dedi.

Olayın görgü tanığı Ali Kemal Ergül, "Olay yerine yakın bir yerde halı sahada maç yapıyorduk. Aşırı derecede otomatik silah sesleri duyduk. Önce korktuk ve halı sahada yere yattık. Sonra silah sesinin geldiği yöne doğru gittik ve polis aracının tarandığını gördük. Olay yerinden kaçan 3 kişi gördük" dedi.

Saldırının ardından Ladik ilçesine gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, olay yeri çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, silahlı saldırının Ahmet Türk`e yapılan saldırının misillemesi olarak yapıldığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.

"TERÖRİST SALDIRI"

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilk belirlemelere göre olayın terör saldırısı olduğunu söyledi. Güzeloğlu, “Terörist bir saldırı sonucu, Ladik ilçe merkezinde devriye geçen polis otosuna ateş açılmıştır. Bir polisimiz şehit olmuştur, 1 polisimiz de ağır yaralamıştır. Yaralı polisimiz hastaneye kaldırılmıştır” dedi.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü tüm il genelinde alarma geçti. Polis memurlarının çelik yelek giyerek önlem almaları talimatı verildi.

EYLEM SÖYLENTİSİ VARDI

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, gazete 55`e yaptığı açıklamada, yaya olarak kaçan 2-3 teröristin  polis timlerince çevresinin salıdıldığını ve  teröristlerin PKK`lı olduğunu söyledi. Başkan Karahan, " Bir haftadan beri bu şehirde Ahmet Türk`e atılan yumruğa karşı bir eylem yapılacağı söylentileri çok yaygındı. Jandarmamız kırsalda çok önleyici tedbirler almışlardı. Ama darbe şehir merkezinde geldi. Şehir merkezinde beklemiyorduk bunu." dedi.

Bu arada teröristlerin Ladik`e 04 plakalı Doğan marka araçla geldikleri öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda 2 polis memurunun şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a baş sağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakan Erdoğan, telgrafında şunları kaydetti:

''Samsun'un Ladik ilçesinde bir polis aracına düzenlenen saldırıda iki polis memurumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum.

Ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedefleyen bu tür hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Terörden medet uman menfur zihniyet, aziz milletimizin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkumdur.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda güvenlik güçlerimizin kahraman mensuplarına baş sağlığı dilerim.''

ŞEHİT POLİSLER

Evli ve 3 çocuk babası olan şehit polis Hüseyin Koç'un Tokat'ın Niksar ilçesi Kümbetli köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve 8 yıldır Ladik'de görev yaptığı bildirildi.

Bekar olan Malik Saykal'ın ise, 8 kardeşin en küçüğü ve Amasya'nın Taşova ilçesi Mercimek köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, yaklaşık 3 yıldır Ladik'de görev yaptığı öğrenildi.

HABERE AİT VİDEO GÖRÜNTÜLERİ VE FOTOĞRAFLAR 

 

Konuyla İlgili Diğer Haberler:

Facebook'ta Paylaş

Yorumlar   

 
0 #1 sahincan 19-04-2010 22:20
allah bütün şehit ailelerimize baş sağlı diyoruyorum en kısa zamanda şu pis insanların yakalanmalarını bekliyorum inşallah daha vazla şehit vermeden bunların soyunu bitiririz
Alıntı
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile


In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Giriş Yap

İstatistikler

Bugün: 256
Dün: 558
Bu Ay: 14051
Toplam: 241998

Şu anda 58 konuk çevrimiçi

Albümden Resimler


Harman Samanlık ve Patoz
Harman Samanlık ve Patoz

Hava Durumu

64°
18°
°F | °C
Mostly Cloudy
Humidity: 68%
Wed
Thunderstorm
48 | 75
8 | 23
Thu
Thunderstorm
48 | 77
8 | 25
Fri
Chance of Storm
46 | 75
7 | 23